Родичі російських найманців в Сирії підтвердили їх смерть

Новини

Родичі та знайомі російських найманців з «ПВК Вагнера», які загинули в Сирії недавно, підтвердили їх смерть.

Про це повідомляє російське видання «Медуза», передає Центр журналістських розслідувань.

7 лютого міжнародна коаліція, яку очолюють США, завдала удар по прихильниках президента Башара Асада в сирійській провінції Дейр-ез-Зор. Під обстрілом, за даними американської сторони, загинули близько ста осіб. Спочатку дослідницька організація Conflict Intelligence Team повідомляла про загибель чотирьох російських військових – Олексія Ладигіна з Рязані, Станіслава Матвєєва і Ігоря Косотурова з міста Азбест (Свердловська область, РФ), також розслідувачам вдалося виявити інформацію «Балтійського окремого козацького округу» про загибель в Сирії сотника Володимира Логінова.

Пізніше «Медуза» повідомила про п’ятого загиблого росіянина в результаті авіаудару міжнародної коаліції – це активіст «Іншої Росії» Кирило Ананьєв.

За інформацією ЗМІ, смерть Володимира Логінова підтвердив отаман «Балтійського окремого козацького округу» Максим Бугу. Він додав, що у Логінова залишилися дружина і неповнолітні діти. Смерть Станіслава Матвєєва підтвердив його двоюрідний брат Ігор Пацко. За його словами, сім’ї невідома точна причина загибелі Матвєєва, але її дата збігається з датою американського авіаудару в Сирії. Подруга Ігоря Косотурова Любава Кочова підтвердила, що Косотуров і Матвєєв загинули в Сирії 7 лютого.

За словами знайомих, обидва вони раніше брали участь в бойових діях на території України.

«З патріотичних переконань, захищав росіян», – сказав двоюрідний брат найманця Матвєєва Ігор Пацко.

Також, в Сирії загинув активіст партії «Інша Росія» Кирило Ананьєв, пише «РБК», посилаючись на «співголови партії» Олександра Аверіна. Аверін повідомив, що раніше Ананьїв воював на Донбасі на стороні проросійських бойовиків і дослужився до «командира мінометного взводу».

Смерть Олексія Ладигіна родичі або знайомі поки не підтвердили. За даними CIT, до від’їзду в Сирію він також міг воювати на Донбасі.

Російське Міноборони заперечує загибель п’яти військовослужбовців. Там кажуть, що ніхто з офіційно знаходяться в Сирії військових при американському ударі не постраждав, так як їх в цьому районі Дейр-ез-Зора не було. Даних про добровольців, які вирушили до Сирії, Міноборони РФ також не приводить.

Раніше телеканал CBS з посиланням на джерела в Пентагоні повідомив про те, що 7 лютого авіація США завдала удару по силам сирійського диктатора Башара Асада, серед яких були російські найманці.

Удар був нанесений після бойового зіткнення урядових військ з підрозділами Демократичних сил Сирії через контроль над нафтовими родовищами.

За даними російських ЗМІ, в результаті авіаудару було знищено понад 200 бойовиків «ПВК Вагнера», яку контролюють спецслужби РФ.