У Тунісі затримали судно Ural з контрабандною російською зброєю

Новини
Судно Ural Фото: marinetraffic.com

У Тунісі місцева влада затримали судно Ural типу ро-ро (ролкер) під прапором Панами з контрабандним вантажем зброї з Росії, яке вийшло з Новоросійська.

Про це повідомляє видання LIGA.net з посиланням на італійське видання Agenzia Nova, передає Центр журналістських розслідувань.

Як зазначається на борту Ural (IMO 7725386) виявили незареєстровані контейнери з військовою транспортною технікою. Туніські силовики припускають, що зброя призначалася для незаконних збройних формувань. Справою займається антитерористичний підрозділ Мін’юсту Тунісу.

За даними представника туніського митниці Хашема Заннеда, судно Ural прямувало в Камерун і зайшло в порт Сфакса через поломки ще 15 лютого. Контролюючі служби знайшли на борту 24 незареєстрованих контейнера.

Повідомляється, що військові, які обстежили вантаж, вважають, що це обладнання призначене для створення військового табору. У контейнерах Ural були бронеавтомобілі, БМП, бульдозери, медична техніка, електрогенератори, військова уніформа, рації та обладнання для супутникового зв’язку.

У свою чергу, від російської сторони поки не надыйшло ніяких коментарів.

Як повідомляє видання Maritime Bulletin, підозру влади Тунісу викликав дивний маршрут судна, який зовсім не був спрямований в бік Камеруну, як було заявлено в маршруті.

Фото: Maritime Bulletin

«Дуже дивним є маршрут судна, що вийшов з Новоросійська призначенням на Камерун. Якісь проблеми виникли у нього в Іонічному морі 9 лютого, але судно перетнуло малим ходом майже всі Іонічне море – саме по собі дивно, тому що йому з портом призначення в Камеруні в Іонічному морі не було чого взагалі робити. Далі – цікавіше. Судно різко повернуло на південь і підійшло до лівійського узбережжя, де знову задумалось і деякий час курсувало на малих швидкостях. Потім воно пройшло до Тріполі, там знову задумалося, поки нарешті 13 лютого не лягло на остаточний курс до Сфакс», – написав автор ресурсу Михайло Войтенко.

За його даними, 20 лютого на борт судна з російською зброєю, яке належить турецькій компанії, намагалися зайти співробітники посольства РФ в Тунісі, однак їх не допустили.

Були затримані члени екіпажу, але їх національність не розкривається.

Турецьке видання Deniz Haber уточнює, що судно Ural належить компанії Kalyoncu Group.