У лютому в портах окупованого Криму зафіксували 20 суден-порушників

Новини
Єгипетський суховантаж STAR OF SEA (Flag: Panama) завантажує зерно для Північного Кіпру на зерновому терміналу Авліта в Севастополі 02.10.17 Фото: blackseanews.net

Протягом лютого зафіксовані заходи в порти окупованого Криму 20 вантажних суден-порушників.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, передає Центр журналістських розслідувань.

За її даними, всі судна були під прапором Росії, в цілому вони здійснили 60 заходів у порти Севастополя та Керчі.

Крім того, на рейді в акваторіях портів Севастополя, Феодосії, Керчі та Ялти зафіксовано 18 судів: 16 – Росії та по одному під прапорами Танзанії і Мальти.

У МінТОТ нагадали, що морські порти в АРК закриті розпорядженням Кабінету міністрів і наказом Міністерства інфраструктури.

«Захід суден під іноземними прапорами в порти Криму є порушенням норм міжнародного права як дії, що підривають суверенітет України, а також порушенням законодавства України і тягне за собою відповідальність судновласників, операторів і капітанів суден, в тому числі кримінальну», – підкреслюється в повідомленні.

У міністерстві відзначили, що статистика надається по судах, на яких працює автоматична система ідентифікації AIS (Automatic Identification System).

Прокуратура АРК станом на 1 лютого 2018 року внесла до спеціально створеного реєстру 665 суден-порушників, які незаконно заходили в порти окупованого Криму, закриті Україною для міжнародного судноплавства.