У Сирії розбився російський Ан-26: загинули 32 людини

Новини
Російський військово-транспортний літак Ан-26 Фото: Игорь Двуреков

У Сирії у вівторок, 6 березня, на аеродромі Хмеймім при заході на посадку розбився російський військово-транспортний літак Ан-26. Загинули 32 людини, що знаходилися на борту повітряного судна.

Авіакатастрофа сталася близько 15:00 (мск), повідомляє Міноборони РФ, передає Центр журналістських розслідувань.

«За попередніми даними, на борту літака перебувало 26 пасажирів і шість членів екіпажу. Всі вони загинули», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, літак зіткнувся із землею, не долетівши приблизно 500 м до злітно-посадкової смуги аеродрому Хмеймім, де розташована російська військова база.

За попередньою інформацією, причиною авіакатастрофи могла стати технічна несправність.

«По доповіді з місця, вогневого впливу по літаку не було», – вказали у військовому відомстві РФ.

Комісія Міноборони РФ вивчатиме всі можливі версії події. Крім того, перевірку початку Головна військова прокуратура.

Як повідомлялось, 11 грудня, 2017 року президент Росії Володимир Путін прилетів на російську базу Хмеймім в Сирії і віддав наказ на виведення військ РФ з країни. Після виведення основного контингенту РФ залишить частину авіації і ППО в Сирії.

Нагадаємо, 30 вересня 2015 року Рада Федерації дозволила президенту РФ Володимиру на використання збройних сил РФ за кордоном. Через кілька годин російська авіація завдала першого авіаудару по Сирії – в провінції Хомс. Загинули близько 65 мирних жителів, серед яких щонайменше шестеро – діти.

Тільки за офіційними даними, за 2017 рік у Сирії загинуло щонайменше 12 російських військових, а з початку військової кампанії Москви в цій країні – не менше 34.

За даними агентства Reuters, російська офіційна статистика занижена мінімум в чотири рази, і з початку 2017 року в Сирії загинули не менше 40 російських військовослужбовців і бійців приватних військових компаній разом: 21 боєць приватних компаній, яких в Москві взагалі не вважають, 17 кадрових військовослужбовців та ще двоє, статус яких не встановлено; ці дані були оприлюднені напередодні і не враховують ще кількох втрат за останні тижні.

3 січня 2018 року у Сирії розбився бойовий вертоліт Мі-24 Військово-космічних сил Росії. В результаті авіакатастрофи загинули обидва пілоти машини, ще один член екіпажу отримав травми.