У зоні АТО на КПВВ Майорськ затриманий переговірник Рубан з арсеналом зброї

Новини
Володимир Рубан Фото: Facebook Мирослав Гай

У зоні АТО на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Майорськ» українські правоохоронці затримали керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана з арсеналом зброї, яку він перевозив з окупованої території. Рубана називають довіреною особою Віктора Медведчука.

Про затримання Рубана повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, передає Центр журналістських розслідувань.

«На КПВВ затриманий Рубан. Під виглядом переселенця, цей «генерал» намагався провезти цілий арсенал зброї, який був прихований в меблів», – написав Тука.

Про затримання Рубана також повідомив в Facebook волонтер Мирослав Гай.

«Один з головних агентів пропутінської адміністрації в ОРДЛО, довірений Медведчука, попався на перевезенні величезного арсеналу зброї з окупованих територій в УкраїнУ. Він був затриманий о 9:15 на пункті Майорськ прикордонниками … Нагадаю, що Рубан незаконно привласнив собі звання генерала і займався впровадженням агентів ФСБ в Україну під виглядом полонених. Для цього йому була відведена роль переговірника. Він давно був під ковпаком у СБУ. Зараз його спробують відмазати Медвечуківські», – написав Гай.

Він також опублікував фотографії Рубана і зброї, яку він намагався перевезти через лінію розмежування на підконтрольну Україні територію.

Фото: Facebook Мирослав Гай

При цьому інформацію про затримання Рубана підтвердив в коментарі до посту Гая генпрокурор України Юрій Луценко.

«Це не випадкове затримання», – зазначив він, додавши, що впевнений в цьому на 100%.

Видання Страна.ua опубліковало відео затриманого Рубана і вилученої зброї.

16 січня 2016 гда СБУ заявила, що не наділяла главу організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана повноваженнями для ведення переговорів з бойовиками про обмін полоненими.

24 лютого 2017 року Володимир Рубан і народний депутат Надія Савченко без відома української влади відвідали окупований Донецьк нібито для того, щоб звільнити заручників. 27 лютого 2017 року, після повернення з Донецька, СБУ опитала Рубана і скасувала йому дозвіл на перетин лінії розмежування.