Глава Меджлісу подякував жителям Криму за бойкот «путінських виборів»

Новини

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров подякував жителям окупованого Криму за бойкот так званих «виборів» президента РФ, які Росія незаконно провела 18 березня на півострові.

Про це йдеться в заяві, яку Чубаров опублікував на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Захоплений сміливістю кожного з вас – сотень тисяч кримських татар, українців, людей інших національностей, які проживають в Криму. Своїм відкрито проголошеним бойкотом незаконних виборів, організованих російською окупаційною владою на території тимчасово окупованого Криму, ви продемонстрували всьому світу наявність власної гідності та вірності своїй державі — Україні. Проявлені вами в умовах російської окупації громадянська мужність і рішучість відзначаються багатьма урядами, надихають політиків на дії, що мають відновити державний суверенітет України над Кримом», – зазначив Чубаров.

Він додав, що Меджліс «з вдячністю відзначає тотальну неучасть кримських татар в незаконних виборах 18 березня 2018 року, організованих в Криму російськими окупантами».

«Від імені Меджлісу кримськотатарського народу висловлюю вдячність сотням тисячам громадян України, які проживають в Криму і не дозволяють російським окупантам втягувати себе в здійснювані ними злочинні дії. Крим буде звільнений від російських окупантів! Криму має і буде надано статус кримськотатарської автономії в складі незалежної України!», – заявив голова Меджлісу.

Нагадаємо, 27 лютого 2018 року Рефат Чубаров закликав жителів окупованого Криму всіх національностей бойкотувати «вибори» президента РФ.

18 березня правозахисники зафіксували численні факти примусу жителів Криму до участі в «виборах» президента РФ.

19 березня голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв повідомив, що в окупованому Криму в «виборах» президента РФ взяло участь не більше 10% кримських татар.