Українські ППО були приведені в бойову готовність після провокації авіації РФ

Новини
Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Сили і засоби Повітряних сил ЗС України у четвер, 22 березня, були приведені в бойову готовність після того як зафіксували провокаційні дії з боку авіації Повітряно-космічних сил РФ біля українського кордону і в повітряному просторі окупованого Криму, Чорного і Азовського морів.

Таку провокацію російська авіація влаштовує вже другий раз за березень поточного року, повідомляється на сторінці в Facebook командування Повітряних сил ЗСУ, передає Центр журналістських розслідувань.

«Винищувальна та бомбардувальна авіація країни агресора здійснювала вильоти з аеродромів Шайковка, Кримськ та Бельбек з максимальним наближенням до державного кордону України, лінії розмежування між материковою частиною України та АР Крим, а також з наближенням, до 40 кілометрів, до берегової лінії зі сторони Чорного моря з подальшим польотом вздовж узбережжя Румунії, Республіки Болгарії та Республіки Туреччини. Окрім того, група дальніх стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-22, з повним боєкомплектом, у супроводі пари винищувачів Су-30 РФ здійснили політ у повітряному просторі АР Крим, Азовського та Чорного морів із відпрацювань певних умовних завдань по нанесенню ударів», – йдеться в повідомленні.

Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Як вважають в командуванні, такі дії авіації РФ викликані насамперед реакцією на проведення чергового етапу командно-штабних тренувань в Повітряних силах ЗСУ та з метою умовного відпрацювання блокади протоки Босфор.

«Виявивши загрозу зі сторони країни агресора усі визначені сили та засоби протиповітряної оборони були приведені в бойову готовність, щоб надати відсіч у разі застосування авіації Повітряно-Космічних Сил Російської Федерації», – наголошується в повідомленні.

Як повідомляється, 19-22 березня відповідно до плану оперативної підготовки в командуванні Повітряних Сил ЗСУ проходив черговий етап командно-штабних тренувань з органами управління щодо застосування Повітряних Сил для відсічі збройної агресії противника. До тренування крім органів управління ЗС, залучалися представники від Сухопутних і Десантно-штурмових військ, Військово-Морських Сил, Державної прикордонної служби, Державної служби надзвичайної ситуації, Національної гвардії та інші.