Держдеп США: Корупція в Україні – не менша загроза, ніж агресія РФ

Новини
Pаступник державного секретаря США Джон Салліван Фото: AP

У Держдепартаменті США відзначають, що Україна має викорінити корупцію для виживання держави і подальшого процвітання, оскільки ця «колосальна проблема» загрожує країні не менше, ніж збройна агресія РФ.

Про це заявив заступник державного секретаря Сполучених Штатів Джон Салліван під час виступу на Міжнародній консультативній радуіу Вашингтоні з гуманітарної підтримки США, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство УНІАН.

«Я був у Києві минулого місяця. Корупція є колосальною проблемою в Україні і уряд Порошенка намагається її розв’язати. Це дуже складно, це складний виклик для уряду, разом з проблемами в галузі безпеки, які породжує Росія та підтримувані Росією організації, з окупацією території на Донбасі, і звичайно, анексією Росією Криму», – сказав Салліван.

За його словами, «для того, аби одночасно Україні вижити і процвітати – корупція повинна бути викорінена».

На думку Саллівана, корупція в Україні є спадщиною перехідного періоду від Радянського Союзу до здобуття незалежності, оскільки «корупції дозволили розквітнути».

«Це дуже складна система, аби очиститися від неї – від цього батога. Але це те, що має абсолютно обов’язкове значення для цієї демократії (України), де також зосереджена увага на майбутніх виборах президента та до парламенту. Однак, корупція зменшує народну підтримку та довіру до уряду, і у кінцевому підсумку вона підриває демократію. І таким чином нашим пріоритетом в усьому світі є сприяння проведенню вільних і справедливих виборів та викорінення корупції», – зазначив заступник держсекретаря США.

Як повідомлялось, 23 січня 2018 року колишній віце-президент США Джозеф Байден, виступаючи в Раді з міжнародних відносин США, заявив, що корупція залишається найбільшою проблемою України і рекомендував адміністрації Дональда Трампа уважно стежити за тим, що говорять і мовчать представники української влади, а також перевіряти, як вони виконують свої обіцянки.