Трамп підписав бюджет США, що передбачає виділення $620 млн для України

Новини
Президент США Дональд Трамп Фото: Reuters TV

Президент США Дональд Трамп підписав Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік, який передбачає збільшення витрат на підтримку України до 620 млн. дол.

Про це повідомляє на сторінці в Facebook посольство України в США, передає Центр журналістських розслідувань.

«Президент США Д.Трамп підписав раніше ухвалений Сенатом і Палатою представників Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 фінансовий рік. Загальний обсяг допомоги Україні у документі визначено в сумі 620,7 млн. дол., що перевищує відповідний минулорічний кошторис», – йдеться в повідомленні.

Як відзначили в посольстві, відповідно з документом, Пентагону виділено 200 млн. дол. для надання військово-технічної допомоги Україні, що на 50 млн. дол. більше за асигнування 2017 року.

Кошторис допомоги Україні по лінії Державного департаменту США та причетних агентств визначено у сумі 420,7 млн. дол., що на 10 млн. дол. перевищує відповідні видатки минулого року.

Крім того, закон про бюджет США також передбачає виділення 250 млн. дол. на протидію російській інформаційній пропаганді, корупційним діям та іншим заходам впливу.

Президент України Петро Порошенко подякував президенту і Конгрес США за підтримку бюджетного закону, який передбачає збільшення витрат на підтримку України на 2018 рік.

«Вдячний президенту Дональду Трампу та Конгресу США за підтримку бюджетного закону, який передбачає збільшення видатків на підтримку України на 2018 рік, підтверджуючи лідируючу роль Сполучених Штатів у захисті ключових принципів свободи та демократії», – написав Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

Він також підкреслив, що цей крок є реальною практичною допомогою США в зміцненні оборонного потенціалу України.

«Це не лише потужний і вчасний сигнал, який вкотре засвідчив незмінну двопартійну підтримку поступу України шляхом демократичних змін, а й реальна практична допомога зі зміцнення оборонного потенціалу нашої держави, коли Український народ захищає свою землю та свою незалежність», – зазначив президент.

«Найефективніший спосіб зупинити агресора – це запевнення його у готовності до гідної оборони та до відсічі будь-якого нападу. Як і послідовна позиція надійних союзників – це невидимий щит, який зменшує апетити агресора», – додав Порошенко.

Як повідомлялось, 22 березня у Конгресі США був представлений узгоджений Сенатом і Палатою представників проект Консолідованого закону про бюджетні асигнування на 2018 фінансовий рік, у якому загальний обсяг допомоги Україні визначено в обсязі 620,7 млн. дол. 

23 березня Палата представників Конгресу США схвалила закон.