Комплектування патрульної поліції Криму завершиться до кінця року – Аброськін

Новини
1-й заместитель главы Нацполиции Вяче? журналистов и гражданских активистов.publishcloseclosed?%d0%ba%d1%80%d1%8b%d0%bc-%d1%81%d0%b2%d0%be%d0%b1%d0%be%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b4-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%bc%d0%be%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bc-%d1%84%d1%81h)?TQ(??TQ$http://investigator.org.ua/?p=127662post??i??

Комплектування патрульної поліції Криму планується завершити вже до кінця 2018 року.

Про це в суботу, 24 березня, заявив перший заступник глави Нацполіціі В’ячеслав Аброськін в ході зустрічі з першим заступником представника президента в АРК Ізетом Гдановим, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби Нацполіціі.

За словами Аброськіна, українські правоохоронці налаштовані забезпечити належний рівень діяльності поліції Криму, про відновлення роботи якої вже неодноразово говорилося. Він зазначив, що зараз за дорученням глави Нацполіціі Сергія Князєва йде процес комплектування структурних підрозділів кримської поліції.

«До кінця поточного року планують завершити комплектування частини підрозділів, зокрема – патрульної поліції Криму. Відтак комплектування поліцейських підрозділів дозволить ефективно протидіяти різноманітним правопорушенням, а також діяльності сил, які запускаються спецслужбами РФ на територію материкової частини України», – сказав 1-й заступник голови Нацполіціі.

Аброськін і Гданов обговорили основні напрямки співробітництва поліції і представництва президента України в АР Крим в питаннях налагодження правопорядку на тимчасово окупованих територіях після їх звільнення, а також на територіях біля адмінкордону. Зокрема, мова йшла про припинення нелегальних перевезень пасажирів, а також контрабандних вантажів через адмінкордон, оскільки така діяльність може загрожувати національній безпеці України.

«Поліція готова надати різнобічну допомогу представництву, особливо у діяльності, направленій на повернення Україні окупованих територій, а також у недопущенні проїзду на територію країни людей, які приїздять сюди з метою скоєння тяжких злочинів, диверсійних актів», – зазначив Аброськін.

Нагадаємо, 27 січня 2018 року голова Нацполіціі Сергій Князєв повідомив, що в 2018 році в Україні планується створити нові підрозділи патрульної поліції Криму і Севастополя, які до деокупації кримського півострова працюватимуть на інших ділянках материкової України.