Мей і Меркель домовилися протистояти посиленню агресії РФ

Новини

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей і канцлер Німеччини Ангела Меркель домовилися під час телефонної розмови про продовження спільної роботи з протидії російській агресії після отруєння колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля.

Про це йдеться в заяві представника британського уряду, передає Центр журналістських розслідувань.

«Канцлер і прем’єр-міністр погодилися з необхідністю продовжувати спільну роботу, щоб протистояти посиленню російської агресії», – наголошується в повідомленні.

Мей подякувала Меркель за підтримку і солідарність після нападу Солсбері.

14 березня 2018 року Меркель заявила, що Росія повинна негайно відповісти на обгрунтовані запитання Британії про отруєння Скрипаля в британському Солсбері.

5 березня в торговому центрі британського міста Солсбері був отруєний колишній полковник російської військової розвідки Сергій Скрипаль, раніше засуджений в РФ за шпигунство на користь Великобританії. Пізніше з’ясувалося, що разом з ним постраждала його дочка Юлія.

Як повідомили в поліції, росіяни були отруєні речовиною нервово-паралітичної дії. Крім них в інциденті постраждала 21 людина.

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що «дуже ймовірно», що Москва несе відповідальність за отруєння в Британії колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. За словами Мей, вони були отруєні нервово-паралітичним речовиною, розробленим в Росії. Прем’єр дала Росії часу до сьогоднішнього дня, щоб надати свої пояснення.

Резонансна справа про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля в Великобританії змусило ряд країн, зокрема учасниць Євросоюзу, а також Сполучені Штати Америки і Канади прийняти рішення про висилку російських дипломатів.