Поліція РФ розшукує кримчан – учасників АТО на Донбасі

Новини
Сергей Абисов, фото: РИА Крым - РИА Новости

Російська поліція в окупованому Криму виявила 218 кримчан, які беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі.

Про це заявив «глава Управління МВС Росії по Криму» Сергій Абісов, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на РИА Новости.

За його словами, «співробітники поліції продовжують пошук таких осіб».

«Проводиться пошук і перевірка оперативної та іншої інформації про жителів Криму, які беруть участь в так званій антитерористичній операції на південному сході України. Встановлено 218 таких осіб», – йдеться в повідомленні.

Абісов також заявив, що поліція встановила 101 жителя Криму, який виїхав для участі в бойових діях в Сирії в складі терористичний організації «ІГІЛ».

Нагадаємо, Слідчим відділом управління з розслідування злочинів, скоєних на тимчасово окупованих територіях, ГПУ розслідує кримінальне виробництво за підозрою Сергія Абісова в скоєнні злочинів, передбачених ч.4 ст.28, ч.1 ст.109 (вчинення дій з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), ч.4 ст.28, ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до тяжких наслідків), ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1 ст.255 (створення злочинної організації) КК України.