В Єврокомісії стурбовані конфліктом між главами НАБУ І САП

Новини

В Єврокомісії стурбовані конфліктом між директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артемом Ситником і керівником Спеціалізованої анікоррупціонной прокуратури (САП) Назаром Холодницька, оскільки спір між антикорупційними органами в Україні «не справляє гарне враження».

Про це заявив керівник Групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер в ефірі програми «Завтра» – спільного проекту Радіо Свобода та телеканалу «112 Україна», передає Центр журналістських розслідувань.

«Ми знаємо про події в Києві. Ми слідкуємо за повідомленнями… Безумовно, це не справляє хороше враження, коли ті, хто мав би боротися з корупцією, більше борються між собою. Або ні? Може, часом це тільки шум в пресі, про який ми не можемо судити, або про який дізнаємося тільки через кілька днів», – сказав Вагнер.

Нагадаємо, 20 березня 2018 року на зовнішній поверхні акваріума в робочому кабінеті глави САП Назара Холодницького виявили приховані засоби прослуховування. Пізніше ЗМІ повідомили про те, що кабінет Холодницького прослуховувало НАБУ за згодою ГПУ.

30 березня ГПУ і НАБУ направили до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) дисциплінарну скарги про вчинення керівником САП Назаром Холодницьким дисциплінарних проступків. Генпрокурор Юрій Луценко в скарзі просить звільнити Холодницького з посади заступника генпрокурора – керівника САП.

Ситник заявив, що ризик збереження Холодницька на посаді «перевищує всі інші». Він звинуватив главу САП в «зливі інформації», тиску на посадових осіб та суд, а також підбурюванні свідка до дачі неправдивих свідчень.

У свою чергу Холодницький заявив, що не збирається добровільно йти у відставку і буде захищатися перед КДКП.

30 березня в НАБУ заявили, що детективи бюро продовжують співпрацю з САП, незважаючи на звинувачення Холодницька в дисциплінарні проступки.