РНБО розгляне питання введення санкцій проти російських олігархів – Порошенко

Новини
Президент України Петро Порошенко

РНБО України найближчим часом розгляне питання введення санкцій проти російських олігархів, які будуть гармонізовані з санкціями США.

Про це повідомив президент Петро Порошенко, передає Центр журналістських розслідувань.

«Кілька днів тому я віддав доручення Службі безпеки України, Кабінету міністрів і РНБО, секретарю Ради підготувати відповідний проект рішення, який в найближчі дні буде винесений на засідання РНБО. Санкції будуть введені. Вони будуть максимально гармонізовані з рішенням уряду США», – повідомив президент на прес-конференції з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Берліні.

Порошенко зазначив, в цей список потрапить Олег Дерипаска та інші російські бізнесмени.

Нагадаємо, 6 квітня США ввели санкції проти 36 фізичних осіб і компаній з «кремлівського списку». У перелік потрапили сім олігархів, 17 високопоставлених чиновників, а також 12 державних і приватних компаній.

У той же день президент України Петро Порошенко повідомив, що Україна синхронізує санкції зі Сполученими Штатами Америки. «Вільний світ і надалі зміцнює свою коаліцію проти Москви, при чіткому лідерстві Вашингтона і на основі потужного трансатлантичної єдності і спільних цінностей», – заявив президент.