ГПУ завершила досудове розслідування щодо Аксенова, Константинова і Поклонської

Новини
Сергій Аксенов, Володимир Константинов, Наталія Поклонська Фото: УНИАН

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою «прокурора» Криму Наталії Поклонської, «глави уряду РК» Сергія Аксенова, «спікера парламенту» півострова Володимира Константинова та інших колишніх чиновників АР Крим у справі про держзраду.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передає Центр журналістських розслідувань.

«Встановлено, що вказані особи упродовж лютого-березня 2014 року, перебуваючи на території Автономної Республіки Крим, створили злочинну організацію з метою насильницького повалення конституційного ладу і зміни меж території України всупереч встановленому порядку, а також брали участь в ній», – йдеться в повідомленні.

За інформацією відомства, після ознайомлення підозрюваних і їх захисників з матеріалами досудового розслідування, обвинувальний акт у кримінальному провадженні скерують до Апеляційного суду Києва для встановлення підсудності його розгляду.

Як повідомила в листопаді 2017 року Генпрокуратура України у відповіді на інформаційний запит Центру журналістських розслідувань, Слідчим відділом управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях,  ГПУ розслідується кримінальне провадження за підозрою С.Аксенова, В.Константинова, Н.Поклонської, Ю.Дойникова, С.Абісова, В.Мельниченка, С.Шахова, Р.Темиргалієва у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.28, ч.1 ст.109 (вчинення дій з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), ч.4 ст.28, ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до тяжких наслідків), ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1 ст.255 (створення злочинної організації) КК України, П. Зими та О.Чалого  – у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст.28, ч.1 ст.109, ч.4 ст.28, ч.3 ст. 110, ч.1 ст.255 КК України.