Автобус зі співробітниками Донецької фільтрувальної станції потрапив під обстріл, 5 поранених

Новини
Донецька фільтрувальна станція

На Донбасі у вівторок, 17 квітня, автобус зі співробітниками Донецької фільтрувальної станції (ДФС) потрапив під обстріл, в результаті якого п’ятеро людей отримали поранення.

Про це Громадському повідомив виконуючий обов’язки директора комунального підприємства «Вода Донбасу» Олександр Євдокимов, передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, колона автомобілів робочої зміни ДФС, яка рухалася до станції, потрапила під обстріл близько 15:40.

«Це була денна зміна співробітників фільтрувальної станції. Вони їхали в робочому автобусі і потрапили під обстріл. П’ятеро поранені, один – у важкому стані», – сказав Євдокимов.

Він додав, що поранені перебувають у лікарні міста Ясинувата, їм надають допомогу. У постраждалих кульові поранення.

«Зараз ухвалюємо рішення, як забрати нічну зміну, яка знаходиться зараз на фільтрувальної станції, але, швидше всього, вони до ранку будуть там», – зазначив Євдокимов.

Керівник КП сказав, що, можливо, 18 квітня станцію закриють взагалі.

Донецька фільтрувальна станція постачає водою окуповані Донецьк, Ясинувату та Макіївку, а також розташовані на підконтрольній українському уряду території Авдіївку, Верхньоторецьке та прилеглі населені пункти.

Як повідомлялось, 4 листопада 2017 року спеціальний представник глави ОБСЄ в Україні та Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік закликав сторони конфлікту на Сході України уникати обстрілів об’єктів цивільної інфраструктури на Донбасі і створити навколо них зони безпеки.