Бюро ПАРЄ відмовило в проведенні дебатів по «путінським виборам» у Криму – депутат

Новини
ПАСЕ

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи відмовило задовольнити запит делегацій Великобританії, України та кількох інших держав про проведення термінових дебатів через отруєння в Солсбері Сергія Скрипаля та його дочки, проведення незаконних виборів президента Росії в окупованому Криму та інше.

Про це повідомив віце-президент ПАРЄ Володимир Ар’єв, передає Центр журналістських розслідувань.

«Бюро ПАРЄ голосами лівих і соціалістів відмовило в проведенні термінових дебатів на запит Великобританії, України та інших. Це все на тлі корупційного скандалу в ПАРЄ з фактами хабарництва та відвертого лоббізму, оприлюдненими вчора, де в негативному контексті згадується багато депутатів із Західної Європи і ні один українець», – написав Ар’єв у Facebook.

Він додав, що, очевидно, навіть корупційний скандал не допоміг деяким членам ПАРЄ відмовитися від проросійської позиції і повернутися до принципів, які покладені в основу Ради Європи.

Нагадаємо, вибори президента РФ відбулися 18 березня – в день четвертої річниці окупації Криму Росією. Їх переможцем традиційно оголосили Володимира Путіна, який став президентом в четвертий раз з рекордними 76% голосів.

Європейський союз не визнає результати голосування на окупованому півострові. Чи не визнає їх і Україна: президент Петро Порошенко назвав «офіційні» результати відвертою фальсифікацією, а самі «вибори» президента РФ у тимчасово окупованому Криму – черговим грубим порушенням Росією міжнародного права.