Після обшуків СБУ дві біржі призупинили обіг акцій «Мотор Січі»

Новини

Фондові майданчики «Українська біржа» і ПФТС прийняли рішення про призупинення обігу акцій запорізької «Мотор Січі». Служба безпеки проводить обшуки в публічному акціонерному товаристві «Мотор Січ» в Запоріжжі. Обшуки проводяться в зв’язку з підозрою в підготовці до диверсії.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає Центр журналістських розслідувань.

«Виходячи з інформації Центрального депозитарію в понеділок про неможливість здійснювати облікові операцій по акціях» Мотор Січі «, УБ була змушена призупинити можливість укладення та виконання раніше укладених угод із зазначеними цінними паперами», – повідомив агентству глава правління фондового майданчика Олег Ткаченко.

У той же час він уточнив, що акції «Мотор Січі» продовжують перебувати в біржовому списку УБ.

Аналогічне рішення прийняла ПФТС. Як повідомили агентству в прес-службі фондового майданчика, підставою для цього стала постанова Шевченківського районного суду Києва від 20 квітня 2018 року.

Відповідна постанова поки відсутня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Оскільки ЦД не може здійснювати облікові операцій по акціях «Мотор Січі», їх звернення автоматично зупинено не тільки на біржовому ринку, а й на позабіржовому. Більш того, неможливий розрахунок за старими операціях із зазначеними цінними паперами.

У понеділок прес-центр СБУ повідомив про проведення на ПАТ «Мотор Січ» слідчих дій (обшуків) в рамках розслідування кримінальної провадження у ч.1 ст.14 і ст.113 Кримінального кодексу України (підготовка до диверсії).

Як повідомлялось, СБУ підозрює колишнього «регіонала», нардепа В’ячеслава Богуслаєва (група «Воля народу») в незаконному продажі 56% акцій провідного українського виробника авіаційних двигунів ПАТ Мотор Січ китайським інвесторам, афільованим з компанією Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co., Ltd. СБУ в липні 2017 року відкрила кримінальне провадження за статтями «диверсія» і «підготовка до злочину».