Україна хоче закрити внутрішні води для суден РФ

Новини

Міністерство інфраструктури України звернеться до Ради нацбезпеки і оборони з пропозицією ініціювати заборону входу російських суден у внутрішні водні шляхи України через високий рівень терористичних загроз.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу міністерства.

«Це неприпустимо, коли під час агресії з боку Російської Федерації по річках України, де знаходяться об’єкти критичної інфраструктури, ходять російські судна. Ми будемо ініціювати заборону ходу російських суден по річках України», – сказав Лавренюк.

Також в Мінінфраструктури обговорили ситуацію із заходом суден у закриті морські порти анексованого Криму і санкційні заходи, пов’язані з будівництвом моста через Керченську протоку.

Мінінфраструктури передало в МЗС матеріали списку санкцій для подальшого додавання до міжнародного позова.

«Нам необхідно максимально посилити заходи по виявленню несанкціонованих суднозаходів в закриті порти Криму та притягнення їх до відповідальності. Міністерство інфраструктури проведе аналіз суден-порушників по країнам-прапорами і судновласникам, з подальшим прийняттям заходів щодо таких порушників», – заявив Лавренюк.

Нагадаємо, прокуратура АРК станом на 1 лютого 2018 року внесла в спеціально створений реєстр 665 суден порушників, який незаконно заходили в порти окупованого Криму, закриті України для міжнародного судноплавства.