У Херсоні застрелили відомого підприємця Ігоря Пащенка

Новини

У Херсоні застрелений відомий місцевий бізнесмен Ігор Пащенко. Він мав майновий конфлікт з колишнім народним депутатом і екс-мером Херсона Володимиром Сальдо. Брат убитого – Денис Пащенко звинувачував Сальдо у зв’язках із ФСБ Росії і оприлюднив на доказ записи розмов.

Убивство сталось 24 квітня у Херсоні,на вулиці Перекопській, 153, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на відділ комунікації поліції Херсона.

«О 19:25 в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини подзвонив житель обласного центру. Чоловік розповів, що 5 хвилин тому невідомий чоловік зробив кілька пострілів в 49-річного сусіда заявника та його знайомого. В результаті події одна людина від отриманих вогнепальних поранень загинув на місці події, другого постраждалого доставили в лікарню», – повідомили в прес-службі поліції Херсона.

За вказівкою в.о. начальника поліції Херсонщини Миколи Вербицького введений в дію поліцейський оперативний план «Сирена». За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство).

Про те, що убитий саме бізнесмен Пащенко, повідомило місцеве видання «Міст» з посиланням на джерело в поліції. Другим потерпілим виявився його охоронець, якого вже доставили в лікарню.

Факт вбивства Пащенко підтвердив і депутат Херсонської міськради Віталій Богданов.

У грудні 2016 року брат убитого – Денис Пащенко повідомив Центру журналістських розслідувань, що колишній народний депутат і екс-мер Херсона Володимир Сальдо арештований в Домініканській республіці за підозрою у викраденні бізнесмена, а згодом утік з-під варти з медичного центру.

Володимир Сальдо, фото Дениса Пащенка, надане Центру журналыстських розслыдувань

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, Володимир Сальдо був заарештований в Домініканській Республіці 19 серпня за підозрою у викраденні  херсонського підприємця Дениса Пащенко. У свою чергу в Україні проти Пащенко та членів його сім’ї відкрито кримінальне провадження за заявою дружини Сальдо – Любові і декількох друзів екс-нардепа. Вони стверджують, що це Пащенко викрав Володимира Сальдо та, погрожуючи вбити його, вимагав від його оточення гроші, вони, в свою чергу, були змушені переписати на Пащенків нерухомість.

У липні 2016 року в Інтернеті з’явилися аудіозаписи, де людина з голосом, схожим на голос Володимира Сальдо, розповідає про свої контакти в Криму з співробітниками ФСБ і готовність підтримати дії російських спецслужб на Херсонщині. СБУ відкрила кримінальне провадження.  16 грудня 2016 року Сальдо прилетів з Домінікани в Херсон.

За даними видання «Мост», на Ігоря Пащенко під час «домініканської історії» була переоформлена частина об’єктів, що раніше належали Сальдо, але були оформлені на підставних осіб.  Сальдо зміг  повернути один з таких об’єктів – комплекс «Загублений світ» і силовим шляхом захопив його. Ігор Пащенко судився за цей актив, стверджуючи, що купив його у Сальдо законно.

Детальніше про історію Володимира Сальдо і конфлікті з братами Пащенками читайте в матеріалах “Сальдо негативный” і “Новые “пленки Сальдо”: ФСБ ищет исполнителей на “доставку” российских “беглецов”.