21 штат постраждав від хакерських атак РФ напередодні виборів – кіберзахист Міністерства внутрішньої безпеки США

Новини

У 21 американському штаті було підтверджено хакерське втручання з боку РФ напередодні президентських виборів 2016 року.

Про це заявила керівник відділу кіберзахисту Міністерства внутрішньої безпеки США Джанет Манфра, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на видання The Hill.

«Міністерство має достатньо підстав, щоб підтвердити активність, яка охоплювала 21 штат – це підтвердили сенсори в державних системах, а також інформація, надана розвідувальним співтовариством», – підкреслила Манфрія під час слухань в сенатському комітеті з питань внутрішньої безпеки.

Вона висловила припущення, що метою російської активності було більшість американських штатів.

«У більшості випадків, проаналізованих міністерством, хакери шукали слабкості систем, а не намагалися втрутитися в їх роботу. Тільки в незначної кількості систем було пряме втручання», – зазначила представник Міністерства внутрішньої безпеки США.

«Безпека виборів в США є провідним національним інтересом і пріоритетом нашого відомства. Міністерство агресивно працює над запобіганням втручання в майбутніх виборах. Ми не можемо допустити повторення цього», – заявила Манфрія.

Як повідомлялося, 21 американський штат піддався атакам російських «урядових хакерів», метою яких було вплинути на результати президентських виборів в США на користь Дональда Трампа.

Від атак постраждали штати Вісконсін, Огайо, Каліфорнія, Алабама, Аляска, Колорадо, Коннектикут, Флорида, Міннесота, Техас, Вашингтон, Арізона і Іллінойс.

Агентство АР пише, що також мішенями хакерів стали Айова, Меріленд, Північна Дакота, Пенсільванія, Делавер, Орегон, Оклахома і Вірджинія.

Як повідомив адміністратор комісії з виборів Вісконсіна Майкл Хаас, хакери були націлені на електронну систему реєстрації виборців.

При цьому наголошується, що хакери не змогли досягти своєї мети.

Міністерство юстиції США висунуло щодо 13 громадян Росії і трьох російських компаній звинувачення у втручанні в президентські вибори 2016 року. Вердикт про винність обвинувачених винесло журі присяжних суду округу Колумбія. Серед них – «кухар Путіна» Євген Пригожин, якого називають власником фабрики тролів і фінансистом ПВК Вагнера.