В Україні ракетний комплекс «Вільха» поставлять на серійне виробництво

Новини
Український РСЗВ «Вільха»

Президент Петро Порошенко під час заключних вогневих випробувань ракетного комплексу «Вільха» на Херсонщині поставив завдання розпочати серійне виробництво ракети в 2018 році, а в найближчому майбутньому почати постачання цих комплексів на озброєння української армії.

При цьому він додав, що наступним етапом має бути розробка крилатих ракет, передає Центр журналістських розслідувань.

Порошенко зазначив, що ракета «Вільха» зібрана повністю з українських комплектуючих, тому ніхто не може перешкодити виробляти цю високоточна зброя, а розширення арсеналу української армії значно підвищить ефективність дій підрозділів ЗСУ.

«Тільки два роки тому рішенням Ради національної безпеки і оборони було доручено почати ракетну програму і сьогодні ми завершили випробування. І ракета буде поставлена ​​на озброєння», – зазначив президент.

Він нагадав, що до 2014 року можливості Збройних Сил і ракетного комплексу знищувалися, зокрема були ліквідовані виробництва.

«Ми за це заплатили дуже високу ціну. І зараз ворог вже знає потенціал українського оборонно-промислового комплексу, ворог знає потенціал української армії. Можу сказати одну конкретну цифру: ця ракета» Вільха «в 10 разів точніше і, відповідно, в 10 разів ефективніше , ніж старі системи залпового вогню, які перебували на озброєнні ще з часів Радянського союзу», – додав Порошенко.