Поранений охоронець вбитого у Херсоні підприємця Пащенка дав показання поліції

Новини
Ігор Пащенко, фото: Facebook

Охоронець Ігоря Пащенка у тяжкому стані від двох кульових поранень перебуває у реанімації під охороною. Увечері 25 квітня слідчому Національної поліції вдалося поговорити з пораненим, який є і потерпілим, і важливим свідком злочину. 

Про це Центру журналістських розслідувань повідомила Ірина Атаманенко, начальник відділу комунікації  ГУ Національної поліції у Херсонській області.

“Йому провели кілька операцій. Вчора ввечері з пораненим поспілкувався слідчий. Що він сказав – це таємниця слідства”, – повідомила Ірина Атаманенко.

Охоронець отримав дві кулі з пістолета в груди й живіт. Депутат міської ради Херсону Віталій Богданов, який був у лікарні, розповів Центру журналістських розслідувань, що стан пораненого все ще тяжкий.

“Поранення дуже тяжке. Перші години у нього всі кінцівки відмовили. Друга куля потрапила в хребет. Видно, що працював професіонал. Пащенка він вбив двома першими кулями, третя була, як кажуть, контрольна”, – повідомив Богданов.

Депутат повідомив, що пораненого у лікарні охороняє поліція, оскільки він є важливим свідком.

“Він міг бачити обличчя того, хто стріляв, тому його зараз охороняють”, – каже Богданов.

Богданов також повідомив, що був свідком того, як  вдова Ігоря Пащенка озвучила свою версію вбивства чоловіка.

“У неї була істерика і вона кричала: “За що?! Ми ж усе віддали Сальдо. У нас маленькі близнюки, двоє дітей залишилось”, – переповів Віталій Богданов.

Поліція повідомила про дві можливі версії вбивства бізнесмена Ігоря Пащенка. Обидві пов’язані з підприємницькою діяльністю: Пащенка могли убити через конфлікт за об”єкти нерухомості або на грунті неприязних відносин, пов’язананих з його бізнесовою діяльністю.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, Ігор Пащенко та його брат Денис мали майновий конфлікт з колишнім народним депутатом і екс-мером Херсону Володимиром Сальдо. Колишній народний депутат і екс-мер Херсона Володимир Сальдо був заарештований в Домініканській Республіці 19 серпня 2016 року за підозрою у начебто викраденні херсонського підприємця Дениса Пащенка, брата вбитого Ігоря Пащенка. Тоді частину  об’єктів, що раніше належали Сальдо, переоформили на Пащенків. Після повернення з Домінікани  Сальдо зміг повернути один з таких об’єктів – комплекс «Загублений світ». Ігор Пащенко судився за цей актив, стверджуючи, що купив його у Сальдо законно.

Брат убитого – Денис Пащенко звинувачував Сальдо у зв’язках із ФСБ Росії і оприлюднив на доказ записи розмов.

Нагадаємо, що ввечері, 24 квітня, у Херсоні було застрелено відомого підприємця Ігоря Пащенка та тяжко поранено його охоронця. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство».