Компанія «Нібулон» в травні відновлює водні пасажирські перевезення на півдні України

Новини
Фото: nibulon.com

Компанія «Нібулон» з 15 травня відкриває регулярні маршрути пасажирських перевезень швидкісними суднами на підводних крилах по Південному Бугу, Дніпру та Дніпровській затоці.

Першими скористатися пасажирськими суднами «НІБУЛОН Експрес» у цьому сезоні зможуть мешканці Миколаївської та Херсонської областей, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби компанії.

Так, з 15 травня будуть здійснюватися регулярні рейси за маршрутом Нова Каховка – Херсон, а з 18 травня – по маршруту Вознесенськ – Ковалівка – Нова Одеса – Миколаїв.

Рейси Південним Бугом виконуватимуться по п’ятницях, суботах, неділях та понеділках. У вівторок-четвер пасажирське судно знаходитиметься в Миколаєві для проведення прогулянкових рейсів «Панорама Миколаєва».

На Херсонщині пасажирське судно ходитиме щодня: вранці забиратиме людей з Нової Каховки до Херсону, а ввечері повертатиме назад. У часовий проміжок між виконанням рейсу жителі і гості Херсону зможуть скористатися нагодою та замовити прогулянковий рейс.

З 1 червня компанія також запускає пасажирські рейси між Миколаєвом та Кінбурнською косою, а також Очаковом.

На Кінбурнську косу з Миколаєва пасажирські судна будуть відходити від Каботажного молу (за ССЗ «НІБУЛОН»). Місце посадки/висадки в Очакові – центральний міський пляж, де встановлять плавучий причал компанії довжиною близько 100 метрів.

Як зазначили в компанії, «Нібулон» має намір у майбутньому виготовляти власні пасажирські судна нового покоління на підводних крилах і невеликі пасажирські лайнери, щоб розвивати водні перевезення між населеними пунктами на Дніпрі, а також між великими українськими містами на березі Чорного моря. З цією метою сьогодні компанія веде повномасштабну реконструкцію суднобудівно-судноремонтного заводу «НІБУЛОН» таким чином, щоб у майбутньому розмістити на його території дві потокові лінії: для пасажирського і спеціалізованого флоту, а також торгових суден.

Як повідомлялося, в травні 2017 року компанія «Нібулон» запустила регулярні пасажирські перевезення водним транспортом по півдню України. Швидкісні судна на підводних крилах курсують по Дніпру і Південному Бугу.

«Нібулон» планує почати будівництво морських суден для власного морського флоту, щоб забезпечити стабільні поставки зерна до Єгипту.