Група кораблів НАТО зайшла в Чорне море для участі в навчаннях біля Румунії

Новини
Кораблі 2-ї постійної військово-морської групи НАТО ідуть в Чорне море Фото: Twitter NATO MaritimeCommand

Кораблі 2-ї постійної військово-морської групи НАТО увійшли в Чорне море для участі в крупних міжнародних військово-морських навчаннях SEA SHIELD 18 (Морський щит), які проводить військово-морський флот Румунії.

Про це повідомляє турецький інформаційний портал Yörük Işık, який відстежує проходження кораблів через протоку Босфор і Мармурове море, передає Центр журналістських розслідувань.

Зокрема, 1 травня через Босфор у Чорне море увійшов флагман з’єднання НАТО, британський ракетний есмінець HMS Duncan (D37) в супроводі фрегатів ВМС Іспанії SPS Victoria (F82), ВМС Туреччини TCG Gemlik (F492), ВМС Німеччини FGS Bayern (F217), а також ще кількох кораблів меншого рангу.

Британський ракетний есмінець HMS Duncan (D37) Фото: Twitter NATO MaritimeCommand

У Чорному морі до кораблів 2-групи НАТО приєдналися румунський фрегат ROS Regele Ferdinand і болгарський фрегат BGS Drazki.

Кораблі НАТО будуть знаходитися в Чорному морі з 1 по 21 травня.

Як повідомляє румунський портал Forţelor Navale, британський есмінець HMS DUNCAN, фрегати ROS Regele Ferdinand і BGS Drazki 4-11 травня разом візьмуть участь в міжнародних військово-морських навчаннях SEA SHIELD 18, організованих румунським військовим флотом.

Всього в навчаннях візьмуть участь 21 військовий корабель, 10 бойових літаків, підводний човен і понад 2300 військовослужбовців з Болгарії, Греції, Великобританії, Румунії, Іспанії, США, Туреччини та України.

Багатонаціональні навчання SEA SHIELD 18 є найбільшим навчаннями НАТО на південному і східному фланзі Північноатлантичного альянсу в 2018 році і демонструють особливу здатність румунських військових моряків планувати, організовувати і проводити навчальні заходи на землі, в повітрі і на морі.

Офіційне відкриття вчення відбудеться 4 травня в порту Констанца в присутності начальника штабу Військово-морських сил, віце-адмірала Олександра Мірчу, а з 5 по 6 травня заплановані офіційні візити іноземних військових представників до командування флоту і місцевим органам влади в Констанці. Крім того, румунські та іноземні військові моряки проведуть серію заходів для координації всіх дій на морі, запланованих на 7-11 травня.