Прикордонники не пропустили в Україну двох росіян з георгіївськими стрічками

Новини

Українські прикордонники в київському аеропорту «Бориспіль» не пропустили через кордон двох прибулих з Білорусі громадян РФ, які відмовилися зняти з багажу георгіївські стрічки, які є забороненою в Україні символікою. Росіян відправили зворотним рейсом до Мінська.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України.

«В аеропорт «Бориспіль» із Мінська прибули двоє молодих людей, чоловік та жінка, громадяни РФ. Для перетину кордону іноземці мали необхідні документи. Але на багажі туристів прикордонники помітили прикріплені георгіївські стрічки, які заборонені в Україні. На прохання зняти цю символіку росіяни відреагували негативно. В зв’язку з цим зазначеним особам було відмовлено у перетині державного кордону і зворотним рейсом повернуто до Мінська», – розповіли у відомстві.

Прикордонники поінформували підрозділ Нацполіціі про виявлення осіб, в діях яких містяться ознаки правопорушення, передбаченого статтею 173-3 КУпАП (виготовлення і пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки).

Фото: dpsu.gov.ua

«Державна прикордонна служба України відмічає і звертається до гостей нашої країни, поважати громадян України та виконувати закони України. В іншому разі прикордонники змушені будуть відмовити в перетині державного кордону України», – заявили у відомстві.

Як повідомлялось, 16 травня 2017 року Верховна Рада ухвалила закон №2031-VIII «Про внесення зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки».

12 червня 2017 року президент Петро Порошенко підписав закон, 16 червня він набрав чинності.