Печерський суд заарештував ялтинську квартиру генерала-зрадника, нині «заступника мера Ялти» Шапортова

Влада
«Заступник глави адміністрації Ялти», генерал-зрадник Станіслав Шапортов Фото: yalta.rk.gov.ru

Печерський районний суд Києва заарештував ялтинську квартиру, яка належить підозрюваному в державній зраді колишньому заступнику начальника управління державної охорони України – директору департаменту охорони в АР Крим УДО України Станіславу Шапортову, який після окупації Криму пішов на службу Росії, а в 2016 році був призначений «заступником глави адміністрації Ялти».

Про це повідомляє видання «Главком» з посиланням на постанову суду від 5 квітня, передає Центр журналістських розслідувань.

В ухвалі суду йдеться про квартиру площею 121,3 кв. м, розташовану на вулиці Щорса, 20, в Ялті. Вказану нерухомість Шапортов отримав в лютому 2012 року від управління державної охорони України.

Shaportov

Про арешт клопотав слідчий військової прокуратури Центрального регіону України, який заявив, що 21 липня 2015 Станіславу Шапортову було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Він зазначив, що, будучи заступником начальника Управління державної охорони України – директором Департаменту охорони в АР Крим УДО України в званні генерал-майор, Шапортов на початку березня 2014 року здійснив перехід на сторону ворога – Росії. До вересня 2016 року Шапортов служив у Збройних силах РФ на посаді заступника командира військової частини 38969. 5 вересня 2016 року він був призначений «заступником глави адміністрації Ялти».

Як повідомлялося, 25 серпня 2016 року у той час «глава адміністрації Ялти» Андрій Ростенко, представляючи ялтинським «депутатам» кандидатуру Шапортова на посаду свого «заступника», повідомив, що він буде курирувати питання протидії тероризму і забезпечення антитерористичної захищеності населення.

4 квітня 2014 року виконуючий обов’язки президента Олександр Турчинов указом №379/2014 звільнив Станіслава Шапортова з посади в органах управління державної охорони України.