У Криму окупанти підсилюють тиск на нелояльних – Умеров

Крим
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров Фото: investigator.org.ua

Заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров зазначає, що в Криму окупаційна «влада» останнім часом посилює тиск на нелояльних кримчан, щоб тримати в страху всіх жителів півострова.

Про це Умеров написав на своїй сторінці в Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«В останні дні в Криму спостерігається посилення тиску на нелояльних. Мета та ж сама: тримати всіх у страху і змусити мовчати. Арешт відомого бізнесмена Ресуля Веліляєва, і утримання його в московському Лефортово, за «прострочені цукерки». Засудження севастопольця Ігоря Мовенка на реальний термін, два роки колонії, за проукраїнську позицію. І, нарешті, проведення святкування «Хидирлез» в Бахчисараї, куди в прямому сенсі зігнали всіх залежних від «влади» людей. Реально на «святі» було пару тисяч людей (це не мало). Організатори оголосили 55 000 (п’ятдесят п’ять тисяч чоловік) !!! Названа цифра в 2,5 рази більше населення Бахчисараю !!! (Дуже схоже на 126% на виборах)», – зазначив заступник голови Меджлісу.

Таким чином, вказав він, окупаційна «влада» намагається «показати «хорошу» картинку при жахах, які відбуваються в реальному житті».

«Десятки тисяч тих, хто виїхав з Криму; тисячі зазнали обшуків, облав, арештів, затримань, викрадень, тортур і вбивств; сотні адміністративних і кримінальних справ; десятки засуджених і очікуючих вироку; знищення ЗМІ; тиск на адвокатів; знищення пам’яток культурної спадщини; порушення екології … Все, що відбувається в Криму, показує боягузтво окупантів. Не треба їх боятися, їх треба ігнорувати, не брати участь в їх святах і виборах. Світ на стороні України. А Крим повинен бути кримськотатарської автономією в складі України», – написав Умеров.

Як повыдомлялось, 5 травня у Криму окупаційна «влада» організувала в Бахчисараї традиційние кримськотатарське свято Хидирлез на місці викрадення в 2016 році кримськотатарського активіста Ервіна Ібрагімова. Раніше в Меджлісі кримськотатарського народу закликали співвітчизників не брати участь в організованих окупантами заходах.