Порошенко підписав указ про продовження діючих і введення нових санкцій проти РФ

Новини
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення РНБО про продовження санкції проти РФ, які були введені в зв’язку з незаконною анексією Криму, і санкцій, які були пов’язані з російською агресією проти України, а також про введення нових санкцій за проведення незаконних « путінських виборів »в окупованому Криму.

Відповідний указ №126/2018 від 14 травня опубліковано на сайті глави держави, передає Центр журналістських розслідувань.

«Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 року «Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», – йдеться в документі.

Згідно з рішенням РНБО, санкції вводяться стосвно юридичних і фізичних осіб, пов’язаних з російською агресією проти України, а також щодо яких були застосовані відповідні рішення урядами США і країн ЄС.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як повыдомлялось, 2 травня 2018 року РНБО ухвалила рішення про введення санкцій на три роки або безстроково щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України, до підготовки і проведення незаконного голосування в окупованому Криму у рамках виборів президента РФ, представників російської окупаційної адміністрації у Криму, бойовиків російських збройних формувань на окупованій території Донецької та Луганської областей тощо. Також запроваджено санкції щодо осіб, які причетні до інформаційної та кіберагресії проти України, до протиправних дій проти громадян України, котрі незаконно утримуються в Росії, депутатів Державної Думи та членів Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації тощо. Крім того, було продовжено дію санкцій, застосованих у попередні роки.