Головний приз Каннського кінофестивалю отримав японський режисер Хірокадзу Корееда

Новини
Переможейць 71-го Каннського кінофестивалю японський кінорежисер Хірокадзу Корееда Фото: Reuters

Головний приз 71-го Каннського кінофестивалю – «Золоту пальмову гілку» отримав японський кінорежисер Хірокадзу Корееда за фільм Shoplifters (Магазинні злодюжки), який розповідає про життя збіднілої сім’ї..

Церемонія нагородження переможців пройшла у Палаці фестивалів на набережній Круазетт, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Радіо Свобода.

Другу нагороду, гран-прі, отримав фільм «Чорний ку-клукс-клановець» режисера Спайка Лі з США.

Кращим режисером визнаний Павло Павліковський з Польщі за фільм «Холодна війна».

Нагороду за кращий сценарій отримали двоє: Аліче Рорвахер з Італії за свій фільм «Щасливий як Ладзаро» і іранець Надер Саейвар за сценарій фільму «Три обличчя» відомого іранського режисера Джафара Панахі.

Ще одну з головних нагород, Приз журі, отримав фільм «Капернаум» ліванської режисерки Надін Лабакі.

Нагороду найкращій акторці отримала Самаль Єслямова з Казахстану за роль у фільмі «Айка» російського режисера Сергія Дворцевого, найкращим актором став Марчелло Фонте з фільму Маттео Ґарроне з Італії «Dogman».

Як повідомлялося, 18 травня журі конкурсної програми «Особливий погляд» – другого за значущістю конкурсу Каннського фестивалю, яке очолював актор і режисер Бенісіо дель Торо, присудило приз за кращу режисуру фільму «Донбас» українського режисера Сергія Лозниці.

Лозниця на Каннському кінофестивалі нагадав про незаконно засудженого в РФ українського режисер Олега Сенцова, який оголосив голодування у російській тюрмі.