Одеський морпорт відкрив новий круїзний сезон

Новини
Теплохід «Принцеса Дніпра» в Одеському морпорту, 18 травня 2018 р Фото: port.odessa.ua

Одеський морський порт відкрив новий круїзний сезон, прийнявши 18 травня перший в сезоні круїзної навігації 2018 року пасажирський лайнер «Принцеса Дніпра» з іноземними туристами на борту.

Про це з посиланням на адміністрацію морпорту повідомляє видання «Порти України», передає Центр журналістських розслідувань.

«Вранці 18 травня біля причалу одеського морвокзалу пришвартувався пасажирський теплохід «Принцеса Дніпра» типу «річка-море». Судно прийшло з Вилкового з 75 туристами на борту (громадяни Швейцарії, США, Ізраїлю). «Принцеса Дніпра» здійснює круїз з Ізмаїла до Києва з заходами в Вилково, Одесу, Херсон і Запоріжжя», – йдеться в повідомленні.

Як розповів директор агентуючої компанії ТОВ «Лондон скай тревел» Костянтин Лічікакі, туристам в Одесі організували екскурсії з відвідуванням музеїв та інших визначних пам’яток міста, гості також переглянули виставу в Національному академічному театрі опери та балету. 19 травня туристи відвідали Білгород-Дністровську фортецю і Музей вина і виноробства в селі Шабо в Одеській області.

За словами Лічікакі, в круїзному сезоні 2018 року заплановано 20 суднозаходів в Одеський порт лайнерів типу «річка-море»: 10 – теплоходу «Принцеса Дніпра» і 10 – теплоходу «Вікінг Синеус».

«Принцеса Дніпра» в день проведення футбольного фіналу Ліги Чемпіонів в Києві 26 травня перетвориться на плавучий готель, а 27 травня вирушить в двотижневий круїз по маршруту Київ – Запоріжжя – Херсон – Вилкове – Одеса – Кременчук – Канів – Київ. Квитки розкупили громадяни Німеччини, Швейцарії, Англії, Голландії та Туреччини», – повідомила прес-служба адміністрації морпорту.

Теплохід «Принцеса Дніпра» в Одеському морпорту, 18 травня 2018 р Фото: port.odessa.ua

Теплохід змішаного (річка-море) плавання «Принцеса Дніпра» – український річковий круїзний чотирипалубних лайнер. Довжина судна – 125 метрів, ширина – 16,7 метра. Оператором теплохода є круїзна компанія «Червона рута». Пасажирську навігацію 2017 року в українському сегменті Чорного моря теплохід «Принцеса Дніпра» забезпечував фактично сам. Єдиний виняток – візит до Одеси лайнера Island Sky 14 червня.

У круїзному сезоні 2017 року теплохід «Принцеса Дніпра» з іноземними туристами відвідав Одесу 11 разів. Дванадцятий круїз був організований за маршрутом Одеса – Вилкове – Ізмаїл – Одеса і орієнтований на українських туристів. За інформацією економіста пасажирського комплексу Одеського філіалу ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) Олени Магамадової, всього в круїзному сезоні 2017 року Одеський морський порт обслужив 3155 круїзних туристів, які прибули на теплоходах Island Sky і «Принцеса Дніпра».

Як повідомлялось, 15 травня компанія «Нібулон» відкрила регулярні маршрути пасажирських перевезень швидкісними суднами на підводних крилах по Південному Бугу, Дніпру та Дніпровській затоці.