Архієпископ Климент закликав Путіна звільнити кримських політв’язнів

Новини
Архієпископ Сімферопольський і Кримський ПЦУ Климент Фото: Facebook Валерий Балаян

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, який є громадським захисником українського політв’язня Володимира Балуха, написав звернення президенту РФ Володимиру Путіну з проханням звільнити кримських політв’язнів.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу УПЦ КП.

«ЗВЕРНЕННЯ

Архієпископа Сімферопольського і Кримського Української православної церкви Київського патріархату Климента до Президента Російської Федерації Путіна В.В.

Багато років народ України жив в умовах політичних репресій і переслідувань. Які б не були наміри тих, хто організовував ці злочини, їм не вдалося знищити вільну думку і вільне слово, національну свідомість і національну гордість, гідність і генетичну пам’ять народу. Ніколи і нікому не вдавалося в українцях знищити віру, надію, любов до своєї Батьківщини. І це не зможе зробити ніхто і ніколи. Ніхто не має права відбирати життя у людини, крім Господа Нашого.

Усвідомлюючи все наслідки за це звернення, ціною власного життя, заради звільнення політичних в’язнів українців Криму прошу:

Звільнити Олега Сенцова, Володимира Балуха, Олександр Кольченко, Олексія Чернія, Ігоря Мовенко, Олександра Костенка.

Ми чекаємо від Вас правильного рішення. Світ чекає від Вас рішення, від якого залежить життя Нескорених Українців Криму!».

20 травня 2018 року МЗС зажадав від Кремля звільнити 60 українців, які є політв’язнями в Росії і тимчасово окупованому Криму.