У Москві затримали екс-мера Ялти Ростенко через махінації з землею в Алупці – ЗМІ

Новини

Слідчий комітет РФ затримав в Москві колишнього мера окупованій Ялти Андрія Ростенко. Слідчі в суді будуть клопотати про обрання йому запобіжного заходу.

Про затримання Ростенко повідомив ТАСС, передає Центр журналістських розслідувань.

За інформацією РБК, Ростенко затримали в рамках кримінальної справи про перевищення посадових повноважень, пов’язаного з виділенням земельних ділянок.

За даними РЕН ТВ, затримання пов’язане з виведенням земель з санаторію МВС в Алупці.

Ростенко зайняв посаду мера Ялти після анексії Криму РФ в 2014 році.

Як пише севастопольське видання «Примечания», призначений після відставки радником «голови Криму» Сергія Аксенова Ростенко запам’ятався в Ялті низкою резонансних історій.

«Зокрема, було порушено кримінальну справу за фактом продажу землі у Форосі під час його перебування мером за заниженою на 2,3 млрд рублів ціною. Трохи менший резонанс викликала історія з заселенням членів команди Ростенко в санаторій літфонду Ялти. Триває прокурорська перевірка підписаних Ростенко постанов про зміні цільового призначення близько 200 земельних ділянок. Факт перевірки підтвердили джерела в міськраді», – пише видання.

Нагадаємо, коли Андрій Ростенко на прохання прем’єра Сергія Аксенова написав заяву про звільнення в липні 2017 року за власним бажанням з посади мера Ялти, глава уряду Криму заявив, що кримінальних справ стосовно Ростенко порушуватися не буде.