В Криму російські силовики викрали делегата Курултаю – Чубаров

Новини
Асан Егіз. Фото - Facebook

Асан Егіз, делегат Курултаю кримськотатарського народу, був затриманий російськими силовиками в анексованому Криму і вивезений в невідомому напрямку.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Рефат Чубаров, народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу.

«В районі села Джолман (нині – Піонерське) Сімферопольського району російські карателі на автомашині Фольксваген, оснащеній мигалками і звуковими пристроями, змусили зупинитися автомашину, за кермом якої перебував делегат Курултаю кримськотатарського народу Асан Егіз», – написав Чубаров. 

За його словами, представники окупаційної влади з’ясували особу затриманого та вивезли його на своїй машині в невідомому напрямку.

Чубарова зазначив, що Абдураман Егіз в пошуках зниклого брата попрямував до Управління ФСБ РФ в анексованому Криму.

Журналіст Шевкет Наматуллаєв на своїй сторінці в Facebook наводить слова брата затриманого, члена Меджлісу Абдурамана Егіза, який прибув на місце затримання:

«Брат виїхав з дому в сторону Сімферополя. Через 15 хвилин надійшла інформація – біля села Піонерське-1 його зупинили співробітники поліції на машині Volkswagen з мигалками. Його відвезли в невідомому напрямку. Де зараз знаходиться брат не знаю. Його телефон не відповідає і машини немає на тому місці. Зараз ми під’їхали до будівель офіційних структур, щоб дізнатися де він знаходиться».

За інформацією об’єднання Кримська солідарність, в «Управлінні ФСБ Росії в Криму» в усній формі на заяву адвоката Айдера Азаматова про те, що трапилося, заявили, що Асана Егіза у них у відділенні немає.

 

Нагадаємо, в окупованому Сімферополі «Київський районний суд» заарештував затриманих напередодні в Бахчисараї кримськотатарських активістів Сервера Мустафаєва і Едема Смаілова.