Компанія «DeLaval» прибрала згадку про «російський» Крим зі свого сайту

Новини
Молочна ферма ТОВ «Крим-Фармінг» в анексованому Криму Фото: скріншот сайту delaval.ru

Міжнародна компанія «DeLaval» вилучила зі свого сайту, що знаходиться у російській доменній зоні, згадку про ТОВ «Крим-Фармінг», місцезнаходження якого було позначено як «Республіка Крим, Російська Федерація».

Про це повідомив виконавчий директор українського дочірнього підприємства з іноземними інвестиціями «ДеЛаваль» Олег Красноруцький у відповідь на запит, який надіслав Центр журналістських розслідувань.

«Що стосується сайту «DeLaval», дякуємо, що допомогли зробити сайт краще і усунути недоліки. Інформація про місцезнаходження ТОВ «Крим-Фармінг» в «Республіці Крим, Російська Федерація» видалена з сайту, що знаходиться у російській доменній зоні», – написав Олег Красноруцький.

На сьогодні інформація про місцезнаходження ТОВ «Крим-Фармінг» відсутня на сайті http://www.delaval.ru. Водночас, на сайті все ще доступний 3D-тур фермою ТОВ «Крим-Фармінг», без вказівки її місцезнаходження.

Фото: investigator.org.ua

Крім того, виконавчий директор «ДеЛаваль» повідомив, що поставка обладнання «DeLaval» до анексованого Криму на замовлення ТОВ «Крим-Фармінг» була здійснена російським ділером «DeLaval», який діє як самостійна юридична особа. При цьому Олег Красноруцький стверджує, що поставка відбулася до прийняття санкційних заходів щодо Криму.

Раніше Центр журналістських розслідувань надіслав  інформаційні запити до ДП «ДеЛаваль», а також в російський та в головний офіси компанії «DeLaval». В запитах було поставлено запитання: коли, попри санкції та Порядок в’їзду на окуповану територію Криму та виїзду з неї, були поставлені корови і обладнання DeLaval; та чи означає, що DeLaval визнає законність анексії АР Крим і Севастополя, оскільки Крим на сайті компанії позначено як Російська федерація.

Компанія «DeLaval» поставила до розташованого в анексованому Криму ТОВ «Крим-Фармінг» три тисячі корів та систему для доїння – така інформація була доступна на сайті компанії. Про це йдеться у другій частині розслідування Центру журналістських розслідувань «Табачник-молочник»-2. Як обладнання світових компаній потрапило в підсанкційний Крим».