В Херсоні кримчани зможуть оформити паспорти у новому приміщенні «Паспортного сервісу»

Новини

У зв’язку із великим попитом на оформлення закордонних біометричних паспортів не тільки для мешканців Херсонської області, але й для тимчасово окупованого Криму Херсонський центр обслуговування громадян «Паспортний сервіс» державного підприємства «Документ» з 30 травня переїхав в оновлене приміщення у центрі міста.

Це стало можливим завдяки спільним діям Державної міграційної служби України та представництва президента України в АРК, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію представництва глави держави в АРК.

«У попередньому приміщенні ДП «Документ» в Херсоні працювали лише дві робочі станції на зняття біометричних даних та одна на видачу готових документів. Пропускна спроможність була доволі невеликою, отже не могла задовольнити попит усіх бажаючих, що призводило до істотної соціальної напруженості та до відповідних скарг громадян до Представництва. Наразі для клієнтів працюватиме 15 станцій на подачу документів, та 4 – на видачу вже готових. Кожного дня планується обслуговувати до 400 осіб (в попередньому приміщенні – 100-120), буде працює електронна черга, додатково запланований запис до онлайн-черги», – йдеться у повідомленні

Також у центрі можна замовити супутні послуги: оформити медичне страхування, апостилювати документи та отримати інформаційну довідку про наявність або відсутність судимості. За послуги можна сплатити готівкою або за допомогою банківської картки у терміналах, встановлених безпосередньо в приміщенні «Паспортного сервісу».

У центрі працює безкоштовний WI-FI, для дітей облаштований ігровий майданчик, де малеча може розважатися, поки батьки оформлюють документи.

Херсонський центр обслуговування громадян відтепер працює за адресою: проспект Ушакова, 53. Центр працюватиме по будням з 9:00 до 20:00, у суботу з 9:00 до 18:00 (без перерви на обід), у неділю – вихідний.