В ОБСЄ закликали РФ звільнити Олега Сенцова

Новини
Олег Сенцов Фото: Reuters

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір направив лист міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову, в якому закликав негайно відпустити на свободу українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомила прес-служба ОБСЄ, передає Центр журналістських розслідувань.

«Я закликаю російську владу переглянути справу Сенцова і негайно його відпустити. Його утримання під вартою є необгрунтованим і робить стримуючий вплив на тих, хто в Криму має право вільно висловлювати свою думку. Його голос не слід замовчувати, яким би критичним він не був», – наводить прес-служба слова представника ОБСЄ.

Дезір також додав, що сильно турбується за стан здоров’я режисера через оголошеного ним голодування. Крім цього в своєму листі Лаврову представник ОБСЄ також вказав на повідомлення, які свідчать про низку порушень в ході судового розгляду у справі Сенцова, а також про те, що проти Сенцова могли бути застосовані тортури, включаючи побиття і погрози сексуального насильства.

Раніше посольство України в Австрії звернулося до місцевих ЗМІ з закликом підняти питання українського режисера, кримчанина і політв’язня Олега Сенцова напередодні візиту президента РФ Володимира Путіна.

Як повідомлялось, 1 червня по всьому світу стартувала глобальна акція #SaveOlegSentsov з вимогою звільнити незаконно засудженого в Росії українського політв’язня, режисера Олега Сенцова, який з 14 травня проводить голодовку в російській колонії, вимагаючи звільнити всіх українських політв’язнів, утримуваних в РФ.