РФ проводить масштабні військові навчання авіації в окупованому Криму

Новини

Близько ста вертольотів і літаків візьмуть участь в масштабному навчанні авіації Південного військового округу, який стартує 5 червня, в окупованому Криму.

Про це повідомляє Міноборони Росії, передає Центр журналістських розслідувань.

«Близько 100 одиниць авіаційної техніки візьмуть участь в навчанні авіації, ППО і Чорноморського флоту, яке пройде на загальновійськових, морських і авіаційних полігонах, дислокованих в Ростовській області, Краснодарському краї та Республіці Крим», – йдеться в повідомленні.

За даними міністерства, винищувачі і бомбардувальники флоту виконають стрільби ракетами «повітря-повітря» і виконають бомбометання на кримському полігоні «Опук».

Як повідомляється, вертольоти армійської авіації забезпечать вогневу підтримку висадки морського десанту з’єднання морської піхоти Чорноморського флоту Росії на необладнане узбережжя.

У Міноборони Росії додали, що також в рамках вчення засоби ППО з’єднання, дислокованого в Криму, будуть задіяні в відображенні ракетного удару кораблів умовного супротивника з моря.

Раніше лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив, що на об’єкті під посиленою охороною окупаційних військ в Криму зберігається кілька ядерних боєголовок. Є підстави так стверджувати, проте ні українська розвідка, ні НАТО чітко не підтверджують його наявності в Криму.