Заради траси «Таврида» у кримчан вилучили два житлових будинки і кілька земельних ділянок

Новини
Таврида
Схема автотрассы "Таврида" Фото: kafanews.com

«Уряд» окупованого Криму розпорядилося вилучити через будівництво траси «Таврида» два житлових будинки, земельну ділянку та нежитлові будівлі в Совхозному.

Відповідне розпорядження «про вилучення для державних потреб» оприлюднено на сайті кримського «уряду», передає Центр журналістських розслідувань.

У документах згадуються два житлових будинки в Совхозному площею 299 кв. м (вул. Грушева, 51) і 237,5 кв. м (вул. Тополева, 35), дві нежилі будівлі та земельна ділянка.

Також кримські «влади» розпорядилися вилучити під потреби будівництва траси «Таврида» чотири земельні ділянки в Кіровському районі.

У кримському «Держкомітеті дорожнього господарства» стверджують, що питання виплат власникам будинків, будівель і землі «знаходиться на особливому контролі», пише «Кримінформ».

У Криму в 2017 році вилучили понад тисячу земельних ділянок для будівництва автомобільної траси «Таврида». Власникам землі обіцяють надати аналогічні ділянки в іншому місці.

У середині травня 2018 року голова «Держкомітету дорожнього господарства» Криму Сергій Карпов стверджував, що траса «Таврида» готова на третину.

Нагадаємо, в квітні 2017 року Федеральне агентство залізничного транспорту Росії (Росжелдор) і компанія «Стройгазмонтаж» (СГМ) російського мільярдера Аркадія Ротенберга, близького до Володимира Путіна, уклали держконтракт на будівництво залізничних підходів до Керченської мосту з боку окупованого Криму.

26 січня 2017 року уряд РФ призначило компанію «Стройгазмонтаж» єдиним виконавцем робіт з будівництва залізничних підходів до Керченської мосту з боку анексованого Криму.

20 листопада 2017 року «Служба автодоріг Республіки Крим» уклала контракт на будівництво на півострові автотраси «Таврида» вартістю 137 млрд рублів з вологодською компанією ВАД.