Омбудсмени розробляють «дорожню карту» для звільнення в’язнів – глава МЗС РФ

Новини
Глава МPC РФ Сергій Лавров Фото: Reuters

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що омбудсмени України і РФ розробляють «дорожню карту» для звільнення утримуваних осіб.

Про це він заявив за підсумками переговорів «нормандського формату» на рівні глав МЗС, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на УНІАН.

«Коротко кажучи, підтвердили пріоритетність вирішення гуманітарних проблем, приділення уваги питанню про те, щоб домовлятися про умови звільнення утримуваних осіб», – сказав Лавров.

Він нагадав, що цю тему обговорювали президент Росії Володимир Путін і президент України Петро Порошенко у ході телефонної розмови 9 червня.

«За підсумками їхньої розмови спеціальні представники з прав людини перебувають у контакті і намагаються скласти «дорожню карту» для вирішення питань щодо звільнення утримуваних осіб», – сказав Лавров.

При цьому він вважає, що тут треба розмежовувати тих, хто був арештований «виключно за свою професію», як керівник «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський, якого в Україні звинувачують у державній зраді, і тими, хто «реально підозрюється у протиправних діях».

Раніше український конгресовий комітет Америки закликав долучитися до одноденного голодування на підтримку вимог ув’язненого українського режисера Олега Сенцова звільнити політв’язнів в РФ.