Рада ЄС продовжила заборону на інвестиції в Крим ще на рік

Новини

Рада Європейського союзу в понеділок, 18 червня, продовжила заборону на інвестиції в економіку окупованого Криму ще на рік – до 23 червня 2019 року.

Відповідне рішення було ухвалене на зустрічі міністрів з питань сільського господарства і рибальства 28 країн ЄС в Люксембурзі, йдеться в повідомленні Ради ЄС, передає Центр журналістських розслідувань.

«18 червня 2018 року Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя Росією до 23 червня 2019 року. Ці заходи застосовуються до громадян ЄС і компаній, заснованим в ЄС. Їх дія обмежена територією Криму і Севастополя», – йдеться в повідомленні.

Як вказується, санкції включають в себе заборони на імпорт в ЄС товарів з Криму і Севастополя, інвестиції в Крим і Севастополь та послуги, пов’язані з туристичною діяльністю в Криму і Севастополі. Крім того, заборонено експорт з ЄС низки товарів і технологій в Крим і Севастополь для транспортного, телекомунікаційного та енергетичних секторів, а також для нафтогазової та гірничої галузей.

При цьому в Раді ЄС також нагадали, що Євросоюз як і раніше твердо прихильний до суверенітету і територіальної цілісності України.

«Через чотири роки після незаконної анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Російською Федерацією ЄС знову підтвердив, що не визнає і продовжує засуджувати це порушення міжнародного права» – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 19 червня 2017 року Рада Євросоюзу продовжила обмежувальні заходи, введені у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя Росією, до 23 червня 2018 року. Санкції встановлюють заборону на інвестиції ЄС в економіку півострова.