Штаб ООС опублікував докази присутності військових РФ на Донбасі

Новини
Фото: штаб ООС

Штаб Операції об’єднаних сил (ООС) опублікував фотографію, яка доводить присутність військовослужбовців Збройних сил РФ на сході України.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-центру ООС.

«На даній фотографії зображений комплекс радіоелектронних засобів розвідки (дві антени кругового типу радянського виробництва, дві сонячні батареї). Ймовірно комплекс використовується для прослуховування та радіопеленгації радіостанцій, працюючих в короткохвильовому діапазоні частот від 3 до 30 МГц. Також біля антени перебуває особа у військовій формі російського зразка. Можливо допустити, що це є представник одного з підрозділів оперативно-бойового забезпечення або військовий радник –інструктор Збройних сил Російської Федерації», – йдеться в повідомленні.

Фотографію зроблено 13.06.2018 року на території Новоазовської вітроелектростанції на одному з вітрогенераторів, підтвердженням цього є орієнтири: №1 – вітрогенератор; №2 – вітрогенератор; №3 – вигин полезахисної лісосмуги; №4 – вигин полезахисної лісосмуги.

Фото: штаб ООС

Як відзначили в штабі, автор фотографії, швидше за все не є місцевим, оскільки жителів Донбасу, які входять до незаконних військових формуваннь, жорстко контролюють за фотографії, які демаскують позиції і військову техніку.

У той же час автор знімку перебуває біля секретної радіоелектронної техніки та вільно робить фотографії демаскуючи місце розташування засобу РЕБ.