Сенат США запропонував виділити Україні на оборону $200 млн в 2019 році

Новини
Конгрес США Фото: Facebook Embassy of Ukraine in the USA

Сенат США затвердив оборонний бюджет на 2019 рік загальним обсягом $716 млрд, який передбачає, в тому числі, виділення допомоги в сумі $200 млн Україні на оборонні потреби.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Укрінформ.

Зокрема, в прийнятому в законопроекті в розділі 1233 «Продовження ініціативи підтримки України у сфері безпеки» зазначено, що «на 2019 фінансовий рік передбачено $200 млн».

Крім того, в документі міститься положення про необхідність «зберігати міцну підтримку України у сфері безпеки, включаючи надання летальної допомоги оборонного характеру, й водночас сприяти необхідним інституційним реформам в галузі оборони».

Нагадаємо, 25 травня Палата представників Конгресу США затвердила подібний законопроект, в якому підтримала виділення $250 млн для надання України допомоги в сфері безпеки.

Перед тим, як потрапити на підпис президенту США, обидві версії оборонного бюджету – Палати представників і Сенату – мають бути зведені у єдиний документ, у якому буде визначена остаточна сума, що виділятиметься на підтримку безпеки й оборони України з боку США.

Як повідомлялося, оборонний бюджет США на 2018 рік передбачає виділення $350 млн на надання Україні допомоги в сфері безпеки і заходи з протистояння російської агресії.