Суд у Києві продовжив арешт колишнього «заступника міністра спорту Криму» на 2 місяці

Новини
Фарух Камалов в Дніпровському райсуді Києва 20 червня 2018 р Фото: Facebook Elvina Seitbullaeva

Дніпровський райсуд Києва в середу, 20 червня, продовжив арешт колишнього «заступника міністра спорту Криму» Фаруха Камалова, який обвинувачується в держзраді.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прокуратури АРК.

«Дніпровським районним судом м.Києва проведено підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням так званого« колишнього заступника міністра спорту Республіки Крим »в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Завдяки принциповій позиції прокуратури Автономної Республіки Крим, судом задоволено клопотання прокуратури про обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці», – йдеться в повідомленні.

Фарух Камалов в Дніпровському райсуді Києва 20 червня 2018 р Фото: Facebook Elvina Seitbullaeva

Як зазначили у відомстві, наступний судовий розгляд по справі Камалова призначено на 2 липня.

Засідання Дніпровського райсуду Києва у справі Фаруха Камалова, 20 червня 2018 р Фото: Facebook Elvina Seitbullaeva

Як повідомлялося, 2 лютого 2018 року на КПВВ «Каланчак» співробітники главку СБУ в АРК затримали колишнього «заступника міністра спорту» окупованого Криму Фаруха Камалова. Оперативники отримали інформацію, що він планує виїхати з Криму в Херсонську область для вирішення особистих питань. Прокуратура АРК погодила підготовлене слідчим повідомлення про підозру Камалова в державній зраді (ч.1 ст.111 КК України).

Фарух Камалов, будучи громадянином України, з 21 квітня 2015 року по 21 квітня 2016 року займав посаду «заступника міністра спорту Республіки Крим». На сьогодні Камалов входить до складу робочої групи з розробки державної програми  «Патріотичне (військово-патріотичне) виховання громадян РФ в Республіці Крим», а також займає посаду секретаря та заступника голови з правової роботи регіонального відділення Загальноросійської громадсько-державної організаціїї «Добровольное общество содействия армии, авиации и флоту России». Ця організація займається допризовною підготовкою молоді, головна її мета – сприяння зміцненню обороноздатності РФ.

За даними російського держреєстру, Фарух Ісламович Камалов є також засновником ТОВ «Реєстр Кріму», основним видом діяльності якого є архітектурна.

14 червня прокуратура АРК завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Фаруха Камалова в державній зраді, справу направили до суду.