Учасника окупації Криму адмірала Вітко зняли з командування Чорноморським флотом РФ

Новини
Екс-командувач Чорноморського флоту РФ Олександр Вітко Фото: РИА Новости

Новим командувачем Чорноморським флотом РФ призначили заступника начальника Генштабу Збройних сил РФ, віце-адмірала Олександра Мойсеєва. Адмірал Олександр Вітко, який брав участь в окупації Криму, спрямований до нового місця військової служби.

Про це повідомляє прес-служба флоту, передає Центр журналістських розслідувань.

«Віце-адмірал Мойсеєв Олександр Олексійович указом президента Російської Федерації призначений командуючим Чорноморським флотом», – йдеться в повідомленні.

Командувач Чорноморського флоту РФ Олександр Мойсеєв Фото: ТАСС

«Адмірал Олександр Вітко, який раніше командував флотом, спрямований до нового місця військової служби до Головного командування Військово-морського флоту», – повідомляє ЧФ РФ.

На початку травня Вітко пішов у відставку з посади командувача Чорноморським флотом РФ.

Він був призначений командувачем Чорноморського флоту Росії ще 15 квітня 2013 року.

Як повідомлялося, в квітні 2016 року Головною військовою прокуратурою було оголошено підозру командувачу ЧФ РФ Олександру Вітко за результатами попереднього розслідування в кримінальному провадженні за фактом розв’язання і ведення представниками влади та Збройних Сил Росії агресивної війни проти України, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків у вигляді військової окупації і анексії території України.

24 квітня Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання командувача ЧФ РФ. Російський адмірал був оголошений в розшук.

В кінці травня 2016 року Печерський райсуд Києва дав дозвіл на заочне засудження Вітко.

30 червня Головна військова прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо командувача ЧФ РФ Олександра Вітко.