8 радіостанцій з материкової України охоплять сигналом адмінкордон з Кримом

Новини

Вісім радіостанцій з материкової частини України, на підставі дозволів на тимчасове мовлення, охоплять своїм сигналом весь південь Херсонщини та адміністративний кордон з окупованим Кримом.

Про це повідомив член Нацради України з телерадіомовлення Сергій Костинский, передає Центр журналістських розслідувань.

«Буде створено пояс інформаційної безпеки, який повністю закриє українським радіомовленням практично всі райони, які межують з Кримом», – зазначив Костинский.

Костинский зазначив, що три з восьми радіостанцій (Армія FM, Радіо Хаят, Радіо НВ) почнуть віщати на північ Криму в FM-діапазоні.

Дозволи на мовлення на півдні Херсонської області отримали радіостанції: Армія FM – в Чонгарі, Чаплинці та Скадовську, Радіо НВ – в Чонгарі і Чаплинці, Хіт FM, Радіо Roks і Kiss Fm Ukraine – в Генічеську, Meydan Radiosi – в Лазурному, Чаплинці, Новотроїцькому , Радіо Крим.Реаліі – в Чаплинці, Radio Hayat – в Чонгарі і Чаплинці.

У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення повідомили, що в 2018 році українське телебачення і радіо мовитиме на територію Криму з двох вишок в Херсонській області – на Чонгарі і Чаплинці.

Як повідомлялося. 17 березня в Херсонській області в селі Чонгар біля адмінкордону з Кримом відкрили 150-метрову телекомунікаційну вежу, яка забезпечить трансляцію українських телевізійних і радіосигналів на територію тимчасово окупованого півострова і на південні райони області.

З вишки запущено мовлення чотирьох українських радіостанцій: «Українське радіо» (100,7 МГц), радіо «Мейдан» (ТОВ «ТК« Атлант-СВ »г. Киев, 101,4 МГц), радіо« Крим.Реаліі »(ГО «Радіо кримських громад», 105,4 МГц), «Херсон FM» (ТРО «Софія», 107,8 МГц).

В кінці липня 2017 року Нацрада з ТБ і РМ назвала п’ять українських телеканалів, які перемогли в конкурсі і незабаром почнуть ефірне мовлення на окупований Крим з вишки на Чонгарі. Зокрема, ними стали: UA: Крим (НГТУ), Чорноморська телерадіокомпанія, ICTV, «5 канал» і «Прямий» (Тоніс). Аудиторію телеканалів складуть більше 200 тисяч кримчан.