Через санкції ЄС Booking.com обмежив бронювання готелів в Криму

Новини

Через санкції Євросоюзу онлайн-сервіс бронювання готелів та хостелів Booking.com заборонив бронювати місця для відпочинку в окупованому Криму.

Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Booking.com, передає Центр журналістських розслідувань.

«Як глобальний бізнес, Booking.com докладає всіх зусиль, щоб гарантувати відповідність чинним законам. Як голландська компанія, яка пропонує свої послуги і веб-сайт з Нідерландів, Booking.com скоригувала свій сайт і процес бронювання таким чином, щоб переконатися, що забронювати нерухомість у Криму можна лише для ділових цілей», – повідомили в Booking.com у відповідь на запит агентства.

Як зазначається, обмеження введені у зв’язку з санкціями ЄС щодо незаконної анексії Криму Росією.

При пошуку на Booking.com готелі в Криму сервіс видає повідомлення: «На жаль, на цей момент на нашому сайті неможливо забронювати проживання в Криму для відпочинку». У той же час, сервіс працює в звичайному режимі, якщо в пошуковому полі поставити «галочку» біля опції «Я подорожую по роботі».

Крім обмеження по бронюванню, Booking.com також прибрав можливість залишати відгуки щодо умов розміщення в Криму.

Нагадаємо, в грудні 2016 року прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом продажу компанією «BOOKING» з Нідерландів путівок в вкрадені в України готелі і санаторії в окупованому Криму через популярну систему онлайн-бронювання готелів Booking.com. Посадові особи компанії Booking.com International B.V. підозрюються в допомозі у використанні незаконно придбаного майна і в сприянні в порушенні порядку в’їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію АР Крим за статтями 332-1 і 191 КК України.

21 грудня 2016 року в компанії Booking.com повідомили, що зробили доступним пошук і бронювання проживання в засобах розміщення на тимчасово окупованій території Криму лише для тих, хто подорожує не з метою відпочинку.