США виділять Україні $200 млн на посилення безпеки і оборони

Новини
Американсmкий ПТРК FGM-148 Javelin Фото: commons.wikimedia.org

США в 2018 бюджетному році по лінії Пентагону виділять Україні 200 млн долл. на посилення безпеки і оборони. Кошти підуть, зокрема на постачання військової техніки і спорядження.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook посольство України в США, передає Центр журналістських розслідувань.

«Сполучені Штати прийняли рішення про виділення Україні 200 млн. дол. на цілі посилення безпеки і оборони у 2018 бюджетному році. Зазначені кошти будуть спрямовані на надання нашій державі військової техніки і спорядження, іншого обладнання та послуг військового призначення, логістичного забезпечення та підготовку Збройних Сил України», – зазначили українські дипломати.

«Рішення Вашингтону про надання нашій державі 200 млн. дол. у 2018 році по лінії Пентагону є свідченням незмінності позиції США щодо підтримки України у її протидії російській агресії та визнанням того, що Київ продовжує послідовний рух шляхом реформ сектору безпеки і оборони, свідченням чого, зокрема, є введення в дію президентського Закону «Про національну безпеку»», – наголосили в посольстві.

За інформацією дипредставництва, відповідні структури Міністерства оборони США вже розпочали процедури укладення контрактів на постачання військової техніки і надання послуг для оборонного сектору України у 2018 році.

Нагадаємо, в квітні 2018 року в Україну з США були доставлені американські протитанкові ракетні комплекси Javelin.

В червні 2018 року Сенат США затвердив оборонний бюджет на 2019 рік загальним обсягом $716 млрд, який передбачає, в тому числі, виділення допомоги в сумі $200 млн Україні на оборонні потреби.