До Одеси прибула з візитом група кораблів НАТО

Новини
Фото: Facebook ВМС ЗС України

До порту Одеса у понеділок, 23 липня, з дружнім візитом прибула група з шести кораблів НАТО.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-центру Командування ВМС ЗС України.

«До порту Одеса 23 липня з візитом прибули кораблі Постійної військово-морської групи НАТО №2 (SNMG2) – фрегат Королівських ВМС Нідерландів «DE RUYTER», фрегат Турецької Республіки «FATIH», фрегат МС Румунії «REGELE FERDINAND», та Постійної протимінної військово-морської групи НАТО № 2 (SNMCMG2) – допоміжне судно ВМС ФРН «RHEIN», мінний тральщик ВМС Туреччини «ANAMUR» та мінний тральщик МС Румунії «LUPU DINESCU»», – йдеться у повідомленні.

Згідно програми візиту, проведено протокольну зустріч іноземної делегації з командувачем ВМС України віце-адміралом Ігорем Воронченком. Під час неї сторони наголосили на важливості розвитку співробітництва між українськими ВМС і НАТО, флотами країн-партнерів з точки зору підвищення взаємосумісності та зміцнення безпеки у Чорноморському регіоні.

За програмою візиту, кораблі НАТО будуть відкриті для відвідування мешканцями та гостями Одеси 24 липня (з 10:00 до 12:00 та з 15:00 до 17:00) та 25 липня (з 14:00 до 16:00). На екіпажі кораблів чекає культурна програма.

Як планується, по завершенні візиту кораблі зазначених груп НАТО спільно з Військово-Морськими Силами ЗС України проведуть у Чорному морі тренування типу PASSEX.

Як зазначили в прес-центрі, командиром походу Постійної військово-морської групи НАТО №2 (SNMG2) є комодор Боудевін Бутс, а Постійної протимінної військово-морської групи НАТО № 2 (SNMCMG2) – капітан 2 рангу Франк Магінскі.

Фото: Facebook ВМС ЗС України