Комітет Сенату США затвердив резолюцію, яка засуджує окупацію Криму Росією

Новини

Комітет із закордонних відносин Сенату США затвердив і рекомендував до схвалення верхньою палатою Конгресу резолюцію, яка засуджує незаконні спроби РФ окупувати Крим.

Про це повідомляє Посольство України в США, передає Центр журналістських розслідувань.

У документі, зокрема, підтверджується позиція Сенату про те, що Крим є частиною суверенної території України. Підкреслюється, що політика США повинна полягати у протидії спробам змінити статус, демографічну карту або політичну природу Криму.

Також резолюція засуджує порушення прав людини в Криму і підкреслює правову відповідальність РФ за такі злочини в плині часу, коли триває незаконна російська окупація півострова.

Сенатори закликають уряд США продовжувати застосовувати повноваження в частині санкцій проти РФ, надані, зокрема, відповідно до «Закону про протидію супротивникам Америки через санкції» від 2017 року, і вітають подальші зусилля американської сторони щодо заохочення ЄС до введення додаткових санкцій, пов’язаних з Кримом.

26 липня Державний департамент США оприлюднив офіційну Декларацію по Криму, в якому вказав, що не визнає анексії півострова Росією.

Документ закликає Росію поважати принципи, про дотримання яких вона сама тривалий час заявляє, і припинити окупацію Криму.